PAARD & ORGANISATIES

Paarden hebben al sinds jaar en dag een magische aantrekkingskracht op kinderen en volwassenen. Als kuddedieren hebben zij hun eeuwenlange overleving te danken aan bijzondere communicatieve vaardigheden die de veiligheid, saamhorigheid en doelgerichtheid garanderen. Met deze vaardigheden kunnen de paarden op een belevenisvolle manier ons ook inzichten geven in onze teamdynamieken en persoonlijkheden.

INZICHTEN GEVEN RUIMTE

Door samen met de paarden jullie teamdynamiek te bekijken, gunnen jullie jezelf ten eerste een zeer belevenisvolle workshop. De paarden zijn het ideale middel om iets helder te krijgen, zonder oordeel, als een spiegel. Collega’s herkennen elkaar of hun eigen gedrag maar al te goed in de interactie met het paard en het team. Omdat paarden direct reageren op veranderingen, geven deze inzichten tegelijk de ruimte om eens iets anders te proberen met elkaar in de samenwerking. Dit maakt een workshop met de paarden niet alleen leerzaam, maar ook af en toe hilarisch en is daarmee gegarandeerd een onvergetelijke ervaring.

ECHTE TOEGEVOEGDE WAARDE

Mijn jarenlange ervaring als organisatiedeskundige en projectmanager, trainer en coach maakt dat ik in de workshop steeds kan relateren naar jullie praktijk. Daardoor zullen de inzichten die jullie opdoen herkenbaar en direct toepasbaar zijn. De paarden spiegelen gedragingen en patronen, zonder oordeel. Ik ondersteun jullie in de vertaling ervan naar de dagdagelijkse praktijk. Vanuit mijn ervaringen met sales- en projectorganisaties weet ik hoe belangrijk authenticiteit en persoonlijk ondernemerschap zijn. De paarden zijn hierin leermeesters van onschatbare waarde.

WERKWIJZE

Een workshop “Beleven, Herkennen en Leren met Paarden”, kan de volgende componenten bevatten:

  • Introductie in het gedrag van het paard als kuddedier – wat de natuur ons qua organisatiedynamieken kan leren
  • Een praktijkgerichte lezing, aansluitend bij de taakstelling van het team
  • Koffie, thee, lunch en/of diner
  • Werksessies met het paard, in groepsverband – Stap 1: Inzicht
  • Een organisatie of teamopstelling – Stap 1: Inzicht
  • Werksessies met het paard, in groepsverband en/of individueel – Stap 2 en 3: Uitproberen en verwerken

De workshop wordt geheel naar jullie wens en aard van de vraag ingericht. Elementen uit deze workshop kunnen ook apart worden aangevraagd. Een combinatie met een cultureel, dan wel culinair programma behoort ook tot de mogelijkheden.

Ik nodig u van harte uit om met mij en de paarden kennis te komen maken!
Ik zie uw mailtje of telefoontje graag tegemoet.

QUOTES & ERVARINGEN

“Bedoelde hij dat de hele tijd? Nou valt het kwartje.”
“Als ik het stapje voor stapje doe, kan het wel.”
“Toen we rustig bleven ging het sneller, dat is toch raar?”
“Mama, dit was leuk he?”
“Oh, dit zegt mijn instructrice ook als ik aan het rijden ben, ik breng het dus echt over.”
“Mama, nu hoef ik niet meer bang te zijn he?”
“Dit paard snapt me beter dan mijn psycholoog.”