DE NAAM REMONTE

De naam ‘Remonte ‘ is afgeleid van de benaming van de jonge Lippizaner hengsten, die als 4 en 5 jarige aangeboden worden aan de Weense Rijschool. In de eerste twee opleidingsjaren, waarin ze Remonte genoemd worden, is hun opleidingsdoel om balans en evenwicht te vinden en om in hun volwassen kracht te komen. De naam Remonte is gekozen vanuit de opmerkelijke parallel die ik zie tussen het opleidingsdoel van deze jonge paarden en de kern van het werk waar ik me op richt in dit bedrijf – Balans, Evenwicht en Kracht voor mens en paard.

WIE IK BEN

Mijn naam is Natasja Helgers-Enter (1977). Ik ben opgegroeid op het Drentse platteland en via mijn opleiding International Business aan de Universiteit van Maastricht, een postdoctoraal aan de Erasmusuniversiteit en mijn grote liefde Peter Helgers, op Brabantse bodem terecht gekomen. Hier genieten we samen van onze 3 kinderen. Als rode draad door mijn hele leven lopen de paarden, waar ik inmiddels al ruim 30 jaar mee werk. In 2010 heb ik besloten om parallel aan mijn werk als organisatieadviseur, projectmanager, trainer en coach me verder te gaan verdiepen in persoonlijke en organisatie ontwikkeling. Thema’s als hoog sensitiviteit, persoonlijke ontwikkeling en weerstanden bij verandertrajecten hebben hierin mijn speciale aandacht.

Om dit werk nog meer bij mezelf te brengen, heb ik hierin de samenwerking met mijn paarden gezocht en dit heeft in 2013 geleid tot de oprichting van Remonte. Ik geniet enorm van de inzichten die de paarden aan mensen en kinderen geven. Ik ben dankbaar dat ik dit werk kan doen als ik zie hoeveel moois de paarden ons en onze kinderen kunnen brengen. Ik blijf me hierin dan ook ontwikkelen om nieuwe dimensies aan mijn werk toe te kunnen voegen.

VISIE EN MISSIE

Bij Remonte draait alles om het beleven, herkennen en leren met paarden. Hierbij is het mijn missie om mensen en kinderen met behulp van paarden in hun kracht te zetten; hen te laten ontdekken dat ze alles in zich hebben om elke gewenste stap in hun leven te ontdekken en ook daadwerkelijk te nemen.

QUOTES & ERVARINGEN

“Bedoelde hij dat de hele tijd? Nou valt het kwartje.”
“Als ik het stapje voor stapje doe, kan het wel.”
“Toen we rustig bleven ging het sneller, dat is toch raar?”
“Mama, dit was leuk he?”
“Oh, dit zegt mijn instructrice ook als ik aan het rijden ben, ik breng het dus echt over.”
“Mama, nu hoef ik niet meer bang te zijn he?”
“Dit paard snapt me beter dan mijn psycholoog.”